فروشندگان کلافه،خریداران ناامید
فرهنگی،اجتماعی
هروقت دیدی تنها شدی بدون خدا همه رو بیرون کرده تا خودت باشی و خودش ...
درباره ما

به وبلاگ من خوش آمدید
نویسندگان
لینک های ویژه
پیوندهای روزانه
طراح قالب
ثامن تم
دیگر امکانات

آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 179
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


مطالب اخیر وبگاه
به گزارش میبدما،تغييرات و آرامش نسبي چند ماهي هم كه در بازار مسكن و كل شاكله اقتصاد به وجود آمده هنوز نتوانسته اين انتظار را به «گشايش» تبديل كند. البته در اين ميان اتفاقي نظير كاهش چشم‌گير قيمت دلار و شكست قيمت‌ها موجب شد كه اميد به كاهش قيمت مسكن و رونق گرفتن معاملات بيشتر شود اما همين اميد هم با انتظار همراه بوده‌وهست. سوال اينجاست كه با كاهش قيمت دلار و آرام شدن فضاي اقتصادي كشور بازار مسكن هم وارد مدار «رونق و معامله» مي‌شود يا خير؟
 
آنطور كه تجربه نشان داده كاهش يا افزايش قيمت دلار مي‌تواند در بازه زماني 6 ماهه بازار مسكن را متاثر كند. چرا كه در سال گذشته نوسان نرخ ارز موجب شد كه قيمت مسكن هم در همين بازه زماني با افزايش قيمت شديد روبه‌رو شود و اين بازار در «ركود انتظاري» فرو رود. ركودي كه هنوز سايه‌اش را از اين بازار كم نكرده‌است.

نبايد فراموش كرد كه اكنون وارد ماه پاييز شده‌ايم و اين ماه خود به خود ركود به همراه دارد و كاهش معاملات مسكن را سبب مي‌شود. از همين‌رو بود كه مصطفي قلي‌خسروي رئيس اتحاديه مشاورين املاك كشوري از كاهش 43 درصدي معاملات مسكن خبر داد. او با بيان اينكه خريد و فروش مسكن در كشور از روزي 14 هزار به 8 هزار قرارداد كاهش يافته است به فارس گفته بود: «بازار مسكن در حالت ركود به سر مي‌برد و اين ركود را آمارهاي خريد و فروش به خوبي نشان مي‌دهد.»وي اينطور ادامه داده بود: «طبق آمارهاي ثبت شده در سامانه املاك در سال 91 در اوج خريد و فروش مسكن، روزانه 14 هزار قرارداد خريد و فروش در كشور به ثبت رسيد كه در حال حاضر اين عدد به 8 هزار قرارداد كاهش يافته است.» او تاكيد كرد: «خريد و فروش مسكن راكد شده است اما نه به آن شدتي كه برخي از مشاوران املاك مي‌گويند يك سال هيچ خريد و فروشي را به ثبت نرسانده‌اند.»
 
 دلار معادلات بازار مسكن را تغيير مي‌دهد؟
 
اينكه بازار مسكن اكنون در ركود قرار دارد و احتمالا در ماه‌هاي پاييزي سال‌جاري هم اين ركود و انتظار حفظ خواهد شد موضوعي‌‌است كه ديگر جاي ترديد ندارد. نكته اما اينجاست كه كاهش قيمت دلار و شكست قيمت‌ها در آينده معادلات بازار مسكن را تغيير خواهد داد يا خير؟
 
بهروز صابري كارشناس مسكن در پاسخ به اين سوال به «تهران‌امروز» مي‌گويد: «اقتصاد حوزه‌ايست كه در آن همه حوزه‌ها و بخش‌ها به صورت زنجيروار يكديگر را تحت‌تاثير قرار مي‌دهند. بنابراين بازار مسكن هم از اين حركت زنجيره‌اي بيرون نيست و از اتفاقاتي نظير شكست قيمت دلار، آرامش بازارها و گشايش در فضاي بين‌المللي تاثير مي‌پذيرد.»
 
او اينطور ادامه داد: «در سال گذشته شاهد بوديم كه نرخ دلار افزايش پيدا كرد و در ماه‌هاي بعد هم بازار مسكن از اين تكانه تورمي تاثير پذيرفت. البته قيمت‌ها به دليل افزايش بيش از حد موجب شدند كه خريدار توانايي خريد را از دست دهد و بازار در ركود فرو رود و با انتظار همراه شود.»اشاره به تاثير افزايش نرخ دلار در بازه 6 ماهه در بازار مسكن موجب شد كه بپرسيم آيا كاهش قيمت دلار هم‌چنين تاثيري خواهد داشت يا خير؟
 
صابري هم در پاسخ گفت: «مسلما اين تغييرات تاثير خاص خود را خواهد داشت اما به شرطي كه اين معادلات تازه پايدار و ماندگار باشند و نه موقتي و براي كشف پايدار بودن‌شان بايد كمي صبر كرد.»
 
او اينطور ادامه داد: «آنطور كه به نظر مي‌آيد كاهش قيمت طلا و دلار به دليل احتمال گشايش در روابط بين‌المللي كشورمان است. رئيس‌جمهور عازم نيويورك شده و پالس‌هاي مثبتي كه از جهان بين‌الملل مخابره شده است موجب شده كه بسياري از سرمايه‌داران و ديگر دست‌اندركاران به آرامش بازار در آينده اميدوار شوند. همين موضوع موجب شد كه قيمت‌ها از جمله قيمت انواع ارز هم واكنش نشان داده به‌طور موقتي كاهش پيدا كند.»اين كارشناس مسكن پيش‌بيني كرد كه اگر فضا و گفت‌وگوهاي روزهاي آينده با كشورهاي غربي مثبت باشد قيمت دلار هم به روند كاهشي خود ادامه دهد و به ثبات برسد. اين اتفاق اما چه تاثيري بر بازار مسكن خواهد داشت؟

او گفت: «بازار مسكن در ماه‌هاي پاييز در ركود هميشگي خود باقي خواهد ماند و اگر دلار در اين مدت به ثبات برسد قطعا در سال آينده با بازاري آرام‌تر، منطقي‌تر و با قيمت‌هاي عادلانه‌تر روبه‌رو خواهيم بود كه همين موضوع موجب مي‌شود كه انتظار بازار مسكن به سر آيد و فروشندگان و خريداران به معامله بپردازند.»
 
 بنگاه‌داران چه مي‌گويند؟
 
بنگاه‌داران به عنوان ناظران مستقيم بازار مسكن هم در اين ميان مي‌توانند نظرات خاص خود را داشته باشند. احمدي، يك مشاور املاك در منطقه 20 تهران در گفت‌وگو با «تهران‌امروز» مي‌گويد: «آنطور كه در يكي دو ماه گذشته مشاهده كرديم قيمت مسكن كم و بيش در حال كاهش قيمت است. البته اين كاهش قيمت‌ها عموما نامحسوس است اما همين كه قيمت‌ها از بالا رفتن دست كشيده‌اند خود مي‌تواند نكته مثبتي باشد.»

او درخصوص كاهش معاملات مي‌گويد: «زماني كه قيمت‌ها شروع به كاهش مي‌كند خريداران عموما دست نگه مي‌دارند تا بازار به حد بيشتري از كاهش قيمت‌ برسد. در اين فضا فروشندگان عجله بيشتري براي فروش دارند اما مشتري حاضر به خريد نيست زيرا احتمال كاهش قيمت‌هاي بيشتري وجود دارد.»

اين مشاور املاك با پيش‌بيني آينده بازار مسكن در سال آينده گفت: «اگر فضا همينطور مثبت و آرام باقي بماند و قيمت دلار هم با قيمت فعلي يا پايين‌تر به ثبات برسد ما پس از چند سال ديگر شاهد افزايش قيمت مسكن نخواهيم بود. از سوي ديگر نبايد فراموش كرد كه دولت يازدهم طرح‌ها و برنامه‌هايي در دست دارد كه اميد مي‌رود با اين طرح‌ها بتواند بازار مسكن را متعادل‌تر كند.»

او به تصميماتي نظير افزايش وام خريد مسكن اشاره كرده و ادامه مي‌دهد: «اگر افزايش وام خريد مسكن بتواند بازار را به تعادل برساند و موجب افزايش قيمت نشود و ديگر معادلات هم به درستي پيش بروند مسلما خريداران راحت‌تر مي‌توانند براي خريد مسكن اقدام كنند و ديگر نگران افزايش قيمت‌ها نباشند.»

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







مربوط به موضوع : <-CategoryName->
نویسنده علی زارع مهرجردی در شنبه 6 مهر 1392 |

طراحی و کدنویسی قالب : علیرضاحقیقت - ثامن تم

Web Template By : Samentheme.ir

موضوعات مطالب
آرشیو مطالب
پیوندهای وبگاه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فرهنگی،اجتماع





برچسب‌ها